top of page
Erling Andreas Grotle på en stol.jpg

Hei!

Jeg er Erling Andreas

Jeg er psykolog. Mitt mål er å hjelpe mennesker til å få det bedre med seg selv.

De siste tolv årene har jeg hatt terapi med både ungdommer og voksne, og jeg har lang erfaring med behandling av dårlig selvfølelse, angst, depresjon, avhengighet og andre livsvansker.

Jeg ser hvordan vi mennesker gang på gang ødelegger for oss selv. Vi er dessverre altfor selvkritiske, vi skammer oss, og vi lar frykt og angst få kontrollere livene våre.  Heldigvis vet jeg også, av erfaring, at dette er mulig å endre på. Det er mulig å finne mer ro i seg selv. Jeg mener at å gå til psykolog er investering i deg selv, for å få det bedre.

Hva kan jeg hjelpe deg med?

Jeg vet at det viktigste i livet er å ha det bra med seg selv. Først da kan vi nyte å være tilstede, og være en hjelp for andre. Vi kan ikke flykte fra oss selv. Det hjelper ikke å få kjæreste, bytte kjæreste, bytte venner, bytte jobb, bytte by eller andre desperate valg hvis vi ikke har det bra med oss selv. Da er det viktig å jobbe med det som foregår inni deg.

Nesten uansett hva du synes er vanskelig eller ønsker å jobbe med: som psykolog kan jeg hjelpe deg med å få det bedre med deg selv. Dette skjer ved at du blir bevisst på hvordan du tenker, føler og ikke minst, hvordan du reagerer på det som skjer med deg.

 

Noen trenger hjelp til å gi slipp på et overdrevent kontrollbehov. Andre trenger hjelp til å tørre å sette grenser for deg selv og andre, og å jobbe med selvhevdelse. Et tema som går igjen i psykologsamtaler er å jobbe med hvordan følelser som frykt, tristhet eller skam ikke skal få ødelegge livet ditt. I terapitimene mine er selvaksept også et viktig og gjentagende tema: hvordan kan du akseptere deg selv? Hvordan kan du gi deg selv egenomsorg, slik at du (og kanskje de rundt deg) får det bedre?

Hvordan er jeg som psykolog?

Det aller viktigste for meg, er at du skal føle deg trygg og avslappet. Det er også min erfaring som online psykolog at samtaler over nettet ofte gjør det lettere å slappe av.

Jeg har meditert i mange år, og vært bortreist flere uker på zen buddhistiske senter hvor målet er å "klargjøre sinnet" og se virkeligheten bortenfor alle våre bekymringer. Som online psykolog bruker jeg aktivt meditasjon til klienter som ønsker å lære mer om dette.

 

Jeg ønsker ikke å komme med så mange råd, og heller lytte til det du ønsker å fortelle. Viktige spørsmål er hvordan du kan være mer snill mot deg selv? Hva skal til for at du tør å gjøre de endringene som du ønsker i livet ditt? Hvordan kan du akseptere deg selv?

Uansett hva du tenker eller har gjort: gjennom mange år som psykolog har jeg hørt alt. Jeg dømmer ikke, jeg vet det er gode grunner til hvorfor du ikke har det bra, og jeg ønsker å hjelpe deg.

 

Når du er klar, ta kontakt med meg. Sammen kan vi finne ut hvordan du kan få det bedre.

Min profesjonelle bakgrunn

Jeg er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen. Jeg har tatt en videre spesialisering i terapi med voksne (psykologspesialist i klinisk voksenpsykologi). Min hovedoppgave fokuserte på meditasjon, mindfulness og aksept. Min spesialistoppgave fokuserte på tilknytningsvansker (relasjonsvansker).

Jeg har en fordypning i behandling av oppvekstbelastninger og traumer. Jeg har jobbet mye med angsttilstander, depresjon, selvfølelsen og skam, avhengighet og mer generelle livsvansker.

Jeg har lang og bred erfaring innen spesialisthelsetjenesten. Gjennom årene har jeg hjulpet mennesker med de fleste psykiske lidelser, inkludert rusavhengighet.

 

Mitt helsepersonellnummer, som viser at jeg er en autorisert psykolog, er 7404247.

Jeg jobber nå helhjertet som online psykolog for å tilby psykologtjenester over nettet. For mange er det av forskjellige grunner ikke aktuelt å reise til et psykologkontor for samtaler. Det er mange fordeler med psykolog på nett / psykologsamtaler over video (videokonsultasjoner), og det kan være like nyttig som tradisjonell terapi.

Gjennom Terapinettet.no får du, uansett hvor du befinner deg, enkel tilgang til profesjonell hjelp.

bottom of page