top of page
  • Forfatterens bildeErling Andreas Grotle

Verdt å vite om online psykolog tjenester

Ønsker du å snakke med en psykolog over video, telefon eller chat? Det viktigste du trenger å vite om terapi på nett.


Hva er en online psykolog?

I praksis er det ingenting som skiller en online psykolog fra en tradisjonell psykolog, bortsett fra at samtalene foregår via nettet. Alle psykologer, enten man har samtaler med klienter på et kontor eller via videokonsultasjoner, er underlagt de samme lovkravene for å sikre en god helsehjelp. Det er de samme kravene til utdanning, journalføring, taushetsplikt og behandling.


Snakke med psykolog på nett

Du kan benytte deg av video, telefon eller chat når du snakker med en online psykolog. Jeg (i Terapinettet) anbefaler terapi over video siden det kan oppleves mer personlig og gjøre det lettere å vise følelser og ansiktsuttrykk, men chat eller telefon er også mulig hvis du foretrekker det.


Hva er vanlig online psykolog pris?

Prisene varierer mellom 1150 til 1450kr for 45-50 samtale med en online psykolog. Hos Terapinettet koster det 1200kr for en 45 minutters psykologtime. Enkelte avtalespesialiserter kan kanskje tilby terapi over nett, men det krever henvisning fra fastlegen.


Hvordan bestille en time med psykolog på nett?

Hos nesten alle online psykologer som tilbyr terapi på nett, kan du bestille psykolog time direkte på deres hjemmeside. For en psykolog time med meg, kan du gå inn her: https://www.terapinettet.no/bestill-time


Kan jeg få en online psykolog uten henvisning?

De fleste online psykologer jobber privat, det betyr at du kan få en psykolog uten henvisning fra fastlege eller andre henvisningsinstanser. Du kan selv ta kontakt med den private psykologen du ønsker å snakke med. Siden tilbudet er 100% privat, trenger du å betale hele beløpet selv.


Hva er andre sin online psykolog erfaring?

Mitt inntrykk er at klientene er fornøyd med å ha terapi over nett. Det er enkelt, man slipper reisevei, og kan ofte ha samtaler uten at det går utover jobb eller familie. For klienter med alvorlige relasjonelle problemer eller i behov for sykehusopphold, så anbefaler jeg å finne en psykolog der man bor.


Hva er vanlige samtaletema med en online psykolog?

Temaene som ofte går igjen er selvfølelse, angst, tristhet, stress, skam, utbrenthet, parproblemer, rusvansker, og hvordan få mer glede i livet sitt, og mange andre relevante tema. Så lenge du har noe du ønsker å snakke om, så kan du ta kontakt med en online psykolog for å få en time.

168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page