top of page
  • Forfatterens bildeErling Andreas Grotle

Hva er en online psykolog?

Oppdatert: 17. nov. 2021Først: hva er en online psykolog?

En online psykolog er en vanlig psykolog som har norsk autorisasjon (godkjenning) for å tilby helsehjelp. En online psykolog tilbyr terapi over nett, enten i form av psykologsamtaler over video, psykolog på telefon, eller psykolog på chat. En online psykolog er underlagt de samme lovkravene, blant annet lov om journalføring, taushetsplikt, og skal gi god og forsvarlig helsehjelp.


Er det sikkert å snakke med en online psykolog?

Ja. Så lenge online psykologen du snakker med er autorisert psykolog og følger de norske kravene, er det i utgangspunktet sikkert. Noen av disse de tekniske kravene er blant annet at alle samtaler med en psykolog på video skal være krypterte, det vil si at det ikke er mulig for andre å kunne «lytte til» det som blir snakket om. Dette betyr at videosamtaler som Zoom og vanlig Microsoft Teams ikke er lov å bruke. I stedet brukes det profesjonelle, digitale verktøy som har krypterte samtaler som standard. En online psykolog har som nevnt taushetsplikt og skal tilby god helsehjelp.


Kan jeg gå til en online psykolog uten henvisning?

Ja. Du trenger ikke henvisning til en online psykolog som jobber privat / er privatpraktiserende. Dette betyr at du selv kan ta kontakt med en online psykolog som du har et godt inntrykk av, uten at du trenger å snakke med fastlegen eller andre henvisende instanser.


Fordelen med dette, er at du kan kontakte den psykologen du aller helst ønsker å snakke med, og det er også lettere å finne en annen psykolog hvis du ikke er fornøyd med hjelpen du får. Du slipper ventetid og du kan fort få en time. Ulempen med å gå til en privat online psykolog er at du må betale for hele timen selv, siden tilbudet ikke er en del av det offentlig finansierte helsesystemet.

Hva er vanlig pris hos en online psykolog?

Pris hos en online psykolog varierer, men mellom 1100 til 1350 kroner er vanlig timepris. En time varer vanligvis 45 minutter.

Hos meg koster en samtale på 45 minutter 1200kr. Så lenge du avlyser timen minimum 24 timer i forveien, trenger du ikke å betale for den avlyste timen.


Hvordan foregår psykologhjelp på nett?

Når du bestiller en time hos meg, gjennom Terapinettet, får du automatisk en sms med en lenke til et kryptert venterom. Du bruker din mobiltelefon, PC eller nettbrett for å logge deg på litt før timen din begynner. Psykologen kommer inn på det digitale venterommet og starter timen din presist, og dere kan gjennomføre en samtale.


Den første timen handler vanligvis mest om å bli kjent, hva du ønsker hjelp til, og kanskje noen tips til hvordan du kan få det bedre. Etter hvert som du og psykologen din bedre forstår hvorfor du tenker, føler, og gjør som du gjør, kan dere se nærmere på hva det er som enten forårsaket eller opprettholder dine vansker, og mulige løsninger for at du skal få det bedre.


En online psykolog / psykolog på nett kan jobbe med de fleste ønsker og utfordringer, uansett om det gjelder rådgivning, livskrise, sorg, redusere skam, bedre selvfølelsen, behandling utbrenthet, mindre tristhet og mer glede, redusere angst, mer selvtillit, og mange andre relevante problemstillinger.


Er det teknisk vanskelig å snakke med en psykolog online?

Nei, å snakke med en online psykolog er veldig enkelt. Etter å ha gjennomført timebestilling, er det eneste du trenger å gjøre, er å åpne en nettside før timen din, skrive inn navn ditt og timen starter når psykologen din trykker «start» på sin nettleser. Så lenge du har en stabil internettlinje, et greit kamera og lyd på din PC, mobiltelefon eller nettbrett, så har du alt du trenger av både teknisk utstyr og digitale ferdigheter.


Spørsmål?

Dersom du har flere spørsmål, enten det er om å snakke med en psykolog online / psykolog på nett eller andre spørsmål, ta gjerne kontakt.


Jeg kan nås på telefonnummer 40 20 40 68 eller via kontakt@terapinettet.no

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page