top of page
  • Forfatterens bildeErling Andreas Grotle

Online psykolog: fordeler og ulemper

Oppdatert: 18. nov. 2021

I denne teksten finner du informasjon om noen av fordelene og ulempene ved å få hjelp av en online psykolog.Hva er fordelene med en online psykolog?

Online psykolog gjør det lettere for mange å få hjelp. Dette er takket være tilgjengelighet, tidsbesparelse og at det blir lettere å oppsøke hjelp.


Tilgjengelighet er viktig for de som helst ønsker å snakke med en erfaring psykolog eller psykologspesialist. Norge er et langstrakt land, og særlig i distriktene er det fortsatt en lav psykologdekning. Å få samtaler med en psykolog på nett, gjør det mulig å få god hjelp, uansett hvor i landet man bor.


Tidsbesparende: Hverdagene er vanligvis travle, og ofte kan studie-, arbeids- eller familiesituasjonen gjør det vanskelig å finne ledig tid til å ha samtaler med en psykolog. Dette er enklere når man oppsøker en psykolog på nettet i stedet. Å snakke med en online psykolog er tidsbesparende. Fem minutter går til å logge seg på PCen, resten av tiden går til kun til den konstruktive samtalen over video eller telefon. Ingen tid tapt til reiseveien, venting eller andre tidstyver.


Lettere å oppsøke hjelp: det er heller ikke uvanlig at mange synes det er vanskelig å ha psykologsamtaler på den tradisjonelle måten. Dette kan handle om at det er ubehagelig å reise til et psykologkontor og vise at man går til psykolog, noen synes det er skumlere å snakke med en psykolog som sitter i det samme rommet, og andre opplever at samtaler gjennom en skjerm gir en passelig distanse slik at man både tør å ta kontakt med en psykolog, og at man klarer å snakke om tema som kanskje tidligere har vært for vanskelige å snakke om.


Noen opplever også et sterkt ubehag med å forlate huset, enten av psykiske eller somatiske grunner. Da er det lettere og tryggere å komme i gang med behandling mens man kan sitte i sin egen stue.


Hva kan være ulempene med en online psykolog?

Ikke alle er like komfortable med å kommunisere over en skjerm. Noen kan også synes at det tekniske kan være vanskelig å forstå. I sjeldnere tilfeller kan også internettforbindelse eller webkamera ikke være godt nok til at det er mulig å gjennomføre en videosamtale med en online psykolog.Er en online psykolog den riktige hjelpen for deg?

Mine erfaringer som online psykolog er at psykologsamtaler over video er en god måte å få hjelp. Det viktigste er nok at du lar magefølelsen din få avgjøre. Hvis du synes det er vanskelig eller ubehagelig å kommunisere over skjerm, så kan det være riktig å oppsøke en psykolog som jobber på et tradisjonelt psykologkontor.


Er du er komfortabel med å ha digitale samtaler, det vil si psykologsamtaler på video eller over telefon, så vil jeg anbefale deg å forsøke samtaler hos en online psykolog. Det er tidsbesparende, lettere tilgjengelig, og vanligvis kortere ventetid, særlig hos privatpraktiserende psykologer.


Hvorfor jobber jeg som online psykolog?

Jeg valgte å satse for fullt som online psykolog / psykolog på nett fordi mine erfaringer var at dette er noe mange har behov for. Terapi over nett, særlig videosamtaler, er en god måte å kommunisere på. Jeg opplever også at mange mennesker ikke har muligheten til å få et fullverdig psykologtilbud der de bor. At jeg har jobbet mange år som psykologspesialist (psykolog med spesialisering på terapi med voksne), gjør at mange opplever hjelpen som nyttig.


Jeg jobber med alle slags problemstillinger, og det er ikke nødvendig å ha en alvorlig psykisk lidelse for å snakke med en psykolog. Faktisk vil jeg si at nesten alle jeg snakker med er helt vanlige, gjennomsnittlige mennesker som du sannsynligvis aldri ville gjettet går til psykolog.


For mange handler det mer om å få et bedre liv, hvor det er mer plass til glede og livsutfoldelse. Noen av de vanligste tema hos dem jeg hjelper handler om å få bedre selvfølelse eller bedre selvtillit, bli kvitt skam, mindre sosial angst eller generalisert angst, flere har møtt veggen og trenger behandling for utbrenthet, andre ønsker hjelp med lav selvfølelse eller lav selvtillit, mens andre står i en livskrise og trenger en nøytral, profesjonell samtalepartner.


 

Spørsmål om online psykolog tjenester?


Ta gjerne kontakt med meg hvis du har noen spørsmål om online psykolog eller andre tema. Jeg kan kontaktes på e-post, telefon eller et kontaktskjema her: kontakt


 

109 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page